5 πράγματα που τσεκάρω πριν πάω για γύρισμα

Πολλές φορές από τον ενθουσιασμό μας να γυρίσουμε την σκηνή που έχουμε εκείνη την ημέρα, ξεχνάμε να κάνουμε κάποια βασικά πράγματα.

Ακολουθούν τα 5 πιο σημαντικά:

-Έχω φορτισμένες μπαταρίες.

 

Πιθανόν να σας έχει τύχει. Γυρίσατε μία σκηνή, όπου η μπαταρία “έφτασε” αλλά την επόμενη μέρα, σε άλλο γύρισμα, η κάμερα έκλεισε λόγω μπαταρίας πάνω στο μισάωρο.

Γι’αυτό, με το που γυρνάμε στο σπίτι, μετά από γύρισμα η πρώτη μας δουλειά είναι να φορτίσουμε τις μπαταρίες της κάμερας. Έτσι είμαστε σίγουροι ότι πάντα θα είναι γεμάτες όταν τις χρειαζόμαστε.

 

-Έχω αδειάσει τις κάρτες μνήμης.

 

Είναι η επόμενη δουλειά που θα πρέπει να κάνετε μετά τις μπαταρίες. Οι κάρτες μνήμες έχουν μια συγκεκριμένη χωρητικότητα. Αυτό μεταφράζεται σε χρόνο τραβήγματος. Ίσως η κάρτα να μας έφτασε για 3 ώρες γυρίσματος που είχαμε σήμερα, αλλά αν δεν την αδειάσουμε τότε δεν θα μπορεί να μας καλύψει για άλλο ένα 2 ωρο που ίσως έχουμε αύριο.

 

-Παίρνω όλο τον εξοπλισμό μαζί μου.

 

Η κάμερα δεν είναι ο μόνος εξοπλισμός για το γύρισμα. Ίσως να έχετε ένα τρίποδο, ένα μικρόφωνο ή κάποιο εξωτερικό φως. Σιγουρευτείτε επίσης ότι παίρνετε και τα πιο μικρά αντικείμενα, όπως έξτρα κάρτες μνήμης, παραπάνω μπαταρίες ακόμα και τον φορτιστή(αν αδειάσει η μία μπαταρία τραβάτε με κάποια άλλη μέχρι να φορτίσει)

 

-Δεν ξεχνάω το σενάριο και τα storyboards.

 

Μαζί με τον εξοπλισμό πρέπει να πάρετε και το σενάριο. Αν το ξεχάσετε, θα καταλήξετε να αυτοσχεδιάζετε (κάτι που δεν θα πρότεινα)

 

-Καθαρίζω τον φακό της κάμερας.

 

Όπως και τα γυαλιά μας, έτσι και οι φακοί της κάμερας μαζεύουν σκόνες, δαχτυλιές και πολλά άλλα τα οποία στο μοντάζ φαίνονται. Οπότε αρχικά, φυσήξτε τον φακό σας να φύγουν οι πολλές σκόνες και έπειτα με ένα πανάκι για τα γυαλιά καθαρίστε τον.

 

 

Έτοιμοι για γύρισμα!!!!

Αφήστε ένα Σχόλιο