Ιστοσελίδες Κινηματογραφικών Φεστιβάλ για Παιδιά και Νέους

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, με επαγγελματικές ταινίες που έχουν ως θέμα τους τα παιδιά. Ταινίες μεγάλου μήκους, μικρού, μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και animation. Διοργανώνεται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Νοέμβρη στον Πύργο Ηλείας. Εκτός από το διαγωνιστικό τμήμα γίνονται και αφιερώματα με προβολές ανάλογων ταινιών.

Αρχική

Η Οπτικοακουστική Συνάντηση Camera Zizanio, με ταινίες φτιαγμένες από παιδιά, για τα παιδιά. Μπορούν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό παιδιά μέχρι το 20ο έτος της ηλικίας τους. Διοργανώνεται παράλληλα με το Φεστιβάλ Ολυμπίας στον Πύργο Ηλείας. Δεν περιορίζεται όμως μόνο στις προβολές. Πάνω από 80 εργαστήρια υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του το 2016

https://camerazizanio.net/

 

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival (CFF) είναι ένα διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ με αφετηρία τα Χανιά. Μια διοργάνωση που γρήγορα έγινε θεσμός με διεθνείς συνεργασίες, με μετακλήσεις δημιουργών, με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, με αναγνώριση και αποδοχή.

 

Ένας κινηματογραφικός  θεσμός που φιλοδόξει να φιλοξενήσει ό,τι καλύτερο από τον χώρο του κινηματογράφου, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Ένας θεσμός δημιουργικός, παρεμβατικός και κυρίως ανήσυχος. Ένας τόπος συνάντησης ταινιών μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, animation. Μια γιορτή της 7ης τέχνης.

http://www.chaniafilmfestival.com/

 

Τα cineΜαθήματα αποτελούν την εκπαιδευτική δράση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival (CFF).

Ξεκίνησαν το 2001 και αποτελούν μια πολυεπίπεδη παρέμβαση στον χώρο της οπτικοαουστικής παιδείας σε επίπεδο Κρήτης.

Ένα πλέγμα εκπαιδευτικών δράσεων οι οποίες απευθύνονται στην εκπαιδευτική κοινότητα, δίνοντας την δυνατότητα στους μαθητές αλλά και στους εκπαιδευτικούς.

http://cine-mathimata.blogspot.gr/