Ταξιδέψαμε στη Βαλένθια με τον “Σούπερ Στέφανο” – Κινηματογραφικό φεστιβάλ MICE

Στις 10-24 Φλεβάρη, πραγματοποιήθηκε το διεθνές εκπαιδευτικό φεστιβάλ κινηματογράφου MICE(International Media Education Film Festival), στη Βαλένθια. Το φεστιβάλ ιδρύθηκε το 2012 και προβάλλει ερασιτεχνικές και επαγγελματικές ταινίες που έχουν δημιουργηθεί από παιδιά. Εκτός από την πόλη της Βαλένθια, το MICE οργανώνει προβολές και δραστηριότητες και σε άλλες περιοχές της περιφέρειας, ώστε οι επισκέπτες του να συμμετέχουν σε μία ποικιλία εκδηλώσεων.

Με αφορμή την ταινία «Σούπερ Στέφανος» που δημιουργήσαμε με το 25ο-27ο Δημοτικό Ηρακλείου, επισκέφθηκα τη Βαλένθια και το φεστιβάλ για να εκπροσωπήσω στις 16/2/2018 την προβολή της ταινίας μας, ανάμεσα σε άλλες από όλο τον κόσμο. Το γεγονός ότι η ταινία ταξίδεψε και προβλήθηκε σε ένα διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου, μας έκανε ιδιαίτερα χαρούμενους, μικρούς και μεγάλους που συμμετείχαν.

Επόμενος σταθμός της ταινίας μας, είναι ένα ακόμα παιδικό κινηματογραφικό φεστιβάλ, ξανά σε πόλη της Ισπανίας που αυτήν τη φορά θα δώσει τη δυνατότητα στα ίδια τα παιδιά να ταξιδέψουν και να εκπροσωπήσουν την ταινία τους. Θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα, να μάθουν πολλά και να ζήσουν την εμπειρία του φεστιβάλ.