Ταχύρρυθμο εργαστήριο “Δημιουργίας Ταινιών σε Σχολεία” (μέρος 2)

Το συγκεκριμένο μάθημα (όπου ήταν και η αφορμή δημιουργίας αυτού του blog) αποτελεί κομμάτι του 4ήμερου εργαστηρίου “Δημιουργία Ταινιών σε Σχολεία” με μαθητές, τους εκπαιδευτικούς της Β΄θμιας εκπ/σης Ν.Ηρακλείου.

Το βίντεο είναι από την τελευταία μέρα του εργαστηρίου όπου οι εκπαιδευτικοί είδαν ζωντανά τη διαδικασία γυρίσματος κάποιων βασικών σκηνών που υπάρχουν στις σχολικές ταινίες και έμαθαν τον τρόπο να τις γυρνάνε σωστά και μετέπειτα να διαχειρίζονται το υλικό αυτό στο μοντάζ.

Το ενδιαφέρον όμως πέρα από το βασικό μάθημα, είναι οι απορίες και τα ερωτήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του γυρίσματος και του μοντάζ, δίνοντας την ευκαιρία να μαθευτούν ακόμα περισσότερα.
________________________________________________________________________

Το εργαστήριο διοργανώθηκε από τη Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου (την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Α. Ζαχαράτου) σε συνεργασία με το 10ο Γυμνάσιο Ηρακλείου και το Europe Direct–Kέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης.

Η μαγνητοσκόπηση των μαθημάτων έγινε από τις Υπηρεσίες Βίντεο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και την Μονάδα Δικτύων και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Πληροφορίες για τις Υπηρεσίες Βίντεο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου:
Οι καθηγητές μπορούν να ανεβάζουν τα βίντεο που δημιουργούν με τους μαθητές στην ιστοσελίδα των υπηρεσιών βίντεο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) http://video.sch.gr.
Η υπηρεσία βίντεο προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σύστημα προβολής και διαχείρισης ψηφιακού υλικού όπως και ένα σύνολο προσωποποιημένων λειτουργιών για τα μέλη του ΠΣΔ.
Λειτουργίες που περιλαμβάνει η υπηρεσία είναι η ανάρτηση ψηφιακού υλικού από χρήστες του ΠΣΔ, η αναζήτηση ενός ψηφιακού υλικού, η προβολή επιλεγμένων ή δημοφιλών ψηφιακών υλικών, νέα & ανακοινώσεις ή σχετικό βίντεο της ημέρας, ένα σύστημα αξιολόγησης υλικού και προβολής του υλικού με υψηλότερη αξιολόγηση από τα πιστοποιημένα μέλη του ΠΣΔ, διάφορες προσωποποιημένες υπηρεσίες όπως ομάδες, λίστες, αγαπημένα, το δικαίωμα σχολιασμού του υλικού από χρήστες του ΠΣΔ, ο διαμοιρασμός ψηφιακού υλικού σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media), η τοπική αποθήκευση ψηφιακού υλικού ή ενσωμάτωση σε προσωπικές ιστοσελίδες και ιστολόγια (blogs) και η κατηγοριοποίηση ψηφιακού υλικού.

Επιπλέον, υποστηρίζεται πλήρως η εξυπηρέτηση και προβολή ζωντανών μεταδόσεων του ΠΣΔ.

Μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ: