Πώς αλλάζω ταχύτητα ρυθμό και τόνο στη φωνή

Ο ρυθμός, η ταχύτητα και ο τόνος αποτελούν βασικά στοιχεία της φωνής μας ή ενός μουσικού κομματιού. Στο σημερινό μάθημα θα δούμε πώς μπορούμε να τα αλλάξουμε. Θα μπορείτε έπειτα ανάλογα με τις ανάγκες της ταινίας σας να κάνετε ότι τροποποιήσεις χρειάζεστε.

Οι ορολογίες στα αγγλικά, όπως τις έχει και το audacity δηλαδή είναι Speed (ταχύτητα), Tempo (ρυθμός), Pitch (τόνος)

Speed: Όπως θα δείτε και μόνοι σας εάν εφαρμόσετε αυτό το εφέ σε ένα μουσικό κομμάτι αλλάζει και ο ρυθμός αλλά και ο τόνος. Αν αυξήσουμε την ταχύτητα δηλαδή ενός μουσικού κομματιού, ο ρυθμός θα γίνει επίσης πιο γρήγορος αλλά και ο τόνος πιο λεπτός. Αντιθέτως, εάν μειώσουμε την ταχύτητα, ο ρυθμός θα γίνει επίσης πιο αργός αλλά και ο τόνος πιο παχύς.

 

Tempo: Με το να αυξομειώσουμε τον ρυθμό ενός κομματιού αυξομειώνεται και η ταχύτητα του, χωρίς όμως να επηρεάζεται ο τόνος.

 

Pitch: Εάν αποφασίσουμε να επεξεργαστούμε τον τόνο ενός κομματιού δεν επηρεάζουμε ούτε τον ρυθμό αλλά ούτε και την ταχύτητα.

Σημείωση: Εάν αλλάξουμε την ταχύτητα ή το ρυθμό αλλάζει και η χρονική διάρκεια του τραγουδιού.

https://www.youtube.com/watch?v=GQFl3UJtDEc

 

Σαν άσκηση, μπορείτε να βάλετε το αγαπημένο σας τραγούδι στο audacity και να κάνετε ρυθμίσεις στην ταχύτητα, τον ρυθμό και τον τόνο. Πιστέψτε με θα διασκεδάσετε με το αποτέλεσμα.

Αφήστε ένα Σχόλιο