Για πρώτη φορά στο International Youth Film Festival Plasencia Encorto στην Ισπανία

Επιστρέψαμε από Ισπανία!!
Το έχω ξαναπεί και το έχω ξαναγράψει. Η Camera Zizanio και τα κινηματογραφικά φεστιβάλ δεν είναι μόνο ταινίες, προβολές και εργαστήρια. Είναι γνωριμίες, εμπειρίες και ταξίδια.

Τελειώνοντας λοιπόν η διοργάνωση της Camera Zizanio μπορείς να πεις ότι ξεκινάει το νέο έτος (τι Δεκέμβρης, τι Γεννάρης). Είδαμε τις ταινίες μας, κάναμε τα εργαστήρια μας, σίγουρα περάσαμε καλά, ξανα-είδαμε γνωστούς και φίλους , γνωρίσαμε και άλλους και έχουμε ένα χρόνο λοιπόν μέχρι την επόμενη. ΣΤΟΠ!

Να κάτσω δηλαδή να περιμένω 365 μέρες και 6 ώρες μέχρι το επόμενο; Μέχρι τότε τι; Στα μαθήματα μου; (για τους φίλους μαθητές το λέω). Όχι απαραίτητα! Γιατί να μην πάμε και ένα ταξίδι ενδιάμεσα; Ρωτάτε πώς έ; Με έχετε ρωτήσει και από κοντά δηλαδή, δεν το υποθέτω. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα απ’την αρχή!

Η ιστορία λοιπόν ξεκινάει τις μέρες του φεστιβάλ στον Πύργο, την Δευτέρα 10.30 το πρωί που μαζευόμαστε όλοι για το πρώτο μάθημα του εργαστηρίου μας. Παρ’όλο που δεν έχετε ιδέα τι θα κάνουμε, πώς θα το κάνουμε, πού ξεφύτρωσα, εγώ κάτι έχω στο νου μου. Με τα πολλά (πάρα πολλά) λοιπόν και μετά από 15 ώρες μαθημάτων φτάνει Παρασκευή απόγευμα και έχουμε ολοκληρώσει την ταινία μας. Είναι η μέρα που μου ζητάτε να την δείτε, αλλά δεν θέλω να σας στερήσω την έκπληξη της μεγάλης οθόνης. Υπομονή!

Αφού ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ, γυρίσαμε στα σπίτια μας. Η ταινία ανέβηκε στο διαδίκτυο. Όλα καλά μέχρι εδώ.

Αλλά γιατί να μείνουμε μόνο σε αυτό; Δεν μπορεί μία ταινία να ταξιδέψει; Σε κάποιο άλλο φεστιβάλ δηλαδή, να την δει περισσότερος κόσμος. Στέλνω έπειτα την ταινία σε φεστιβάλ μαθητικών ταινιών στην Plasencia της Ισπανίας, γίνεται αποδεκτή και μαζί με αυτή έρχεται μία πρόσκληση για να την εκπροσωπήσουμε αλλά και μία πρόσκληση για να υλοποιήσουμε εργαστήριο.

Ταξιδεύουμε λοιπόν, μία αποστολή δύο ατόμων από Camera Zizanio αλλά και τεσσάρων άλλων ατόμων που είχαν στείλει την ταινία τους στην Camera Zizanio το 2016 η οποία με τη σειρά της την έστειλε στο φεστιβάλ στην Plasencia.

Ένα εξαιρετικό φεστιβάλ, δημιουργημένο από ανθρώπους που αγαπάνε αυτό που κάνουνε, εκπαιδευτικούς και όχι σκηνοθέτες ( εάν έχει σημασία ) με τον κόσμο της πόλης να το υποστηρίζει και τον δήμαρχο τους να βρίσκεται καθημερινά εκεί.

Εν συντομία: Η ταινία που έγινε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολυμπίας και της Camera Zizanio αποτέλεσε αφορμή για να ταξιδέψουν δύο άτομα τα οποία θα εκπροσωπούσαν την ταινία, το φεστιβάλ αλλά και θα πραγματοποιούσαν εργαστήριο. Σχετική ανάρτηση για το εργαστήριο θα βρείτε εδώ.

 

Ήταν δεδομένο ότι θα πάμε; Όχι. Ξέραμε ότι θα κάνουμε εργαστήριο; Ούτε κατά διάνοια. Ξέρουμε όμως ότι κάναμε αυτό που αγαπάμε και η ευκαιρία ήρθε λίγους μήνες αργότερα.

Γι’αυτό και σεις φτιάξτε καμιά ταινία, αφού έρχεστε στα εργαστήρια, ξέρετε πως. Και αν χρειαστείτε βοήθεια εδώ είμαστε. Την επόμενη φορά μαζί λοιπόν. Δεν ξέρω σε ποια χώρα. Μαζί πάντως, με δική σας ταινία.

Πληροφορίες για το φεστιβάλ:

International Youth Film Festival Plasencia Encorto

Plasencia Encorto

16-18 Μαρτίου 2017