ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ SCHOOLFILMS.GR

To schoolfilms.gr, είναι ένας ιστότοπος που δημιουργήθηκε το 2016,
με αφορμή ένα 4ήμερο κινηματογραφικό εργαστήριο σε εκπαιδευτικούς, με θέμα τη Δημιουργία ταινιών στα σχολεία.

Ο ιστότοπος αποσκοπεί στο να βοηθήσει και να ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς σχετικά με τις βασικές κινηματογραφικές αρχές, την παραγωγή και πλήρη διαδικασία, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ταινιών.

Επίσης, προσφέρει υλικό, ώστε μαθητές και εκπαιδευτικοί να μάθουν και να εξοικειωθούν με τον τεχνικό εξοπλισμό που θα χρειαστούν.
Αυτό επιτυγχάνεται μέσω αναρτήσεων στο ενημερωμένο blog, μέσω ταχύρρυθμων εργαστηρίων, αλλά και μεμονωμένων επισκέψεων στα σχολεία.

*Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Schoolfilms ΔΕΝ είναι ομάδα παραγωγής και ο ρόλος του είναι καθαρά εκπαιδευτικός και συμβουλευτικός.

ΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ

Το schoolfilms, πέρα από ένας ιστότοπος, αποτελεί μία κοινότητα απευθυνόμενη σε εκπαιδευτικούς, οι οποίοι αντιλαμβάνονται:

  • τη σημασία των οπτικοακουστικών μέσων και την εκμάθησή τους στα σχολεία.

  • την ανάγκη των νέων για έκφραση και δημιουργία.  

  • ότι τα ήδη υπάρχοντα μαθήματα δεν αρκούν για να προσφέρουν τα κατάλληλα εφόδια που χρειάζεται ένας μαθητής του 21ου αιώνα για τα οπτικοαουστικά μέσα.

  • ότι τα σχολεία θα πρέπει να είναι ανοιχτά προς την κοινωνία, να δίνουν και να δέχονται ερεθίσματα από αυτήν, όπως άλλωστε ορίζει και η “παιδαγωγική Freinet”

ΣΤΟΧΟΣ

Το schoolfilms, στοχεύει στο να καλύψει τα παραπάνω κενά, να αποτελέσει μία πλατφόρμα συζητήσεων και εκπαιδευτικών προτάσεων ανάμεσα σε καθηγητές και εκπαιδευτικούς, να δημιουργήσει εμπειρίες, ιδέες, ευχάριστες παιδικές και εφηβικές σχολικές αναμνήσεις, να ανοίξει κάποιο “παράθυρο” στους νέους σχετικά με τον κινηματογράφο.

Το schoolfilms λειτουργεί με απώτερο και ίσως τελικό σκοπό την ένταξη του κινηματογράφου και των οπτικοακουστικών μέσων στο πρόγραμμα εκμάθησης του σχολείου.

Θέλεις να συμμετάσχεις και εσύ σε μία κοινότητα που έχει το βλέμμα στραμμένο στα σχολεία;

Κυριάκος Χαριτάκης

2006 Πρώτη επαφή
2007 Ο Μοτοσικλετιστής
2009 Νέες συνεργασίες
2009 - Τώρα Μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ
2009 - Τώρα Φεστιβάλ Ολυμπίας
2013 - Τώρα Υπεύθυνος εργαστηρίου σκηνοθεσίας
2016 - Τώρα Chania Film Festival
2016 - Τώρα Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου
2021 Camera On