4 Σημαντικά Στοιχεία που πρέπει να έχει το Σενάριό σας

Είναι πολύ σημαντικό, από τις πρώτες κιόλας σελίδες του σεναρίου, να έχουν ξεκαθαριστεί ορισμένα σημαντικά συστατικά. Με τον τρόπο αυτόν, η προσέγγιση της ιστορίας αλλά και το γύρισμα, θα γίνουν πιο ευχάριστα και εύκολα για όσους συμμετέχουν. Οι παρακάτω συμβουλές, θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε τις σκέψεις σας πάνω στη συγγραφή του σεναρίου:

Εστιάστε στο θέμα σας! Έχοντας ξεκαθαρίσει από την αρχή το κύριο θέμα της ιστορίας, προσπαθήστε να εμβαθύνετε σε αυτό και στα μηνύματα που θέλετε να περάσετε, αποφεύγοντας παράλληλες αναφορές ή οτιδήποτε δεν αφορά την πλοκή ή τους χαρακτήρες. Εάν γνωρίζετε την αρχή και το τέλος του σεναρίου, μένει μόνο να “χαράξετε” το μονοπάτι που θα τα συνδέσει.

Εισάγετε τον κύριο χαρακτήρα! Παρουσιάστε κάποια βασικά χαρακτηριστικά του για να τον γνωρίσει το κοινό.

Δείξτε τον κόσμο του! Παρουσιάστε το περιβάλλον και τους χαρακτήρες που πλαισιώνουν τον ήρωα για συναισθηματική προσέγγιση και ταύτιση. Οι χαρακτήρες δεν εξυπηρετούν απλά για να πουν κάποια λόγια. Υπάρχουν στο περιβάλλον, συνυπάρχουν με άλλους. Σκέφτονται, αισθάνονται και πράττουν. Σε μία ταινία μικρού μήκους αρκεί να διαμορφώσετε έναν χαρακτήρα που θα οδηγήσει την ταινία στην κατάληξη της.

Ξεκινήστε με ένα γεγονός! Συνδέστε όλα αυτά τα στοιχεία μ’ ένα γεγονός που αλλάζει τα δεδομένα και θα βοηθήσει την ιστορία να εξελιχθεί. Σκεφτείτε κάτι που έχει συμβεί σε εσάς ως γεγονός ή κάτι που είναι ευρέως γνωστό. Μετά μπορείτε να το τροποποιήσετε όπως θέλετε.

 

Γνωρίζω ότι πολλοί από εσάς δυσκολεύεστε να ξεκινήσετε γιατί δεν έχετε ιδέες για σενάριο. Έχω ανεβάσει σχετικό post για να βρείτε πολύ γρήγορα ιδέες για την ταινίας σας. Μπορείτε να το βρείτε εδώ:   Εκατομμύρια ιδέες για να γράψετε το σενάριο σας

 

Εάν ήδη έχετε κάποιο σενάριο και θέλετε να το συζητήσουμε ή έχετε κολλήσει για το πώς να

προχωρήσετε και θέλετε βοήθεια, μπορείτε να μου στείλετε μήνυμα μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

Αφήστε ένα Σχόλιο