Εκατομμύρια ιδέες για να γράψετε το σενάριο σας

Το σενάριο δεν είναι απλή υπόθεση. Ένα καλογραμμένο σενάριο είναι η αρχή για μια επιτυχημένη ταινία. Πριν όμως ξεκινήσουμε να γράφουμε το σενάριο μας χρειαζόμαστε μία ιδέα. Είναι το πρώτο βήμα, ώστε στη συνέχεια να αναπτύξουμε την ιδέα αυτή σε σύνοψη και μετέπειτα σε σενάριο.

Για τη μέθοδο αυτή θα χρειαστούμε τρία ποτήρια, ή οποιοδήποτε δοχείο.

Το κάθε ποτήρι θα αναγράφει μία από τις τρεις επόμενες λέξεις:

αντικείμενο, τοποθεσία, βασική ιδέα.

Στη συνέχεια. για κάθε ποτήρι θα γράψουμε μία αντίστοιχη λέξη σε ένα χαρτάκι.

Πχ, για το αντικείμενο: πορτοφόλι, κλειδιά, βιβλίο μαθηματικών κλπ

για την τοποθεσία: πάρκο, καντίνα, χωλ ξενοδοχείου

ως βασική ιδέα: καταρακτώδης βροχή, πανελλαδικές εξετάσεις, βόλτα στο βουνό

 

(θα μπορούσαμε να έχουμε και ένα τέταρτο ποτήρι “χαρακτήρας” αλλά εφόσον μιλάμε για σχολικές ταινίες ο χαρακτήρας θα είναι μαθητής ή δάσκαλος).

 

Όταν έχουμε συμπληρώσει αρκετά χαρτάκια τα τοποθετούμε στο αντίστοιχο ποτήρι. Έπειτα ανακατεύουμε και τραβάμε ένα χαρτάκι από το κάθε ποτήρι. Έχουμε λοιπόν τρεις λέξεις (πιθανά άσχετες μεταξύ τους) με τις οποίες καλούμαστε να διαμορφώσουμε την ιδέα μας γύρω από αυτές.

 

Όσα περισσότερα χαρτάκια συμπληρώσουμε τόσο περισσότεροι συνδυασμοί θα προκύψουν άρα και τόσες διαφορετικές ιδέες για σενάριο.

Αν σε μία αίθουσα 25 μαθητών, ο κάθε μαθητής συμπληρώσει 3 χαρτάκια για το κάθε ποτήρι, δημιουργούνται 1.873.200 συνδυασμοί!!!

 

Η πλοκή που θα προκύψει μπορεί να είναι όσο παράξενη ή αστεία γίνεται. Άλλωστε είναι μια ευκαιρία για να ξεφύγουμε από τις τετριμμένες ταινίες για το περιβάλλον, τη βία, τους πρόσφυγες κλπ.

 

Σε επόμενη ανάρτηση θα δούμε πώς γράφουμε την σύνοψη του σεναρίου, χρησιμοποιώντας τις τρεις αυτές λέξεις.

Αφήστε ένα Σχόλιο